Testünk elemi egészsége

Mitől borul meg testünkben az elemek egyensúlya, milyen hatásokra alakul ki hiány vagy többlet – amely a test valamely szintű megbetegedését okozza?
Testünk elemi egészsége

Abból a nézőpontból kiindulva, hogy a négy természeti elem: a föld, a víz, a tűz és levegő az emberi test alkotói is, a betegségeket egyrészt úgy is megközelíthetjük, mint valamely elem hiánya – vagy többlete, illetve e tekintetben az emberben lévő elemek egymáshoz való viszonya is meghatározó.

A kérdés viszont az, hogy mitől borul meg testünkben az elemek egyensúlya, milyen hatásokra alakul ki hiány vagy többlet – amely a test valamely szintű megbetegedését okozza?

Testünk egészségi állapotát a legközvetlenebb módon a táplálkozással tudjuk befolyásolni. A táplálkozás célja a test karbantartása, és az egészség megőrzése. Ezért az ételek kiválasztásánál nem az étel finomsága, élvezetessége az elsődleges szempont, hanem az hogy mennyire szolgálja a test egészségét – vagy mennyire nem.

Mara már nagyon sokféle „táplálkozási irányzat” látott napvilágot, amelyek mindenkinek ugyanazt javasolják, azonban ezek mindegyikéről elmondható, hogy nem mindenki számára működnek. A táplálkozási elvek döntő többsége egy általános táplálkozási elvet – elméletet követ, amelyek mindenkinek ugyanazt javasolják, azonban a kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy ugyanazok az ételek különbözőképpen hatnak az egyes emberekre - ami egészséges az egyik ember számára, az egészségtelen a másiknak.

Nagyon fontos tehát a táplálkozás miatt is megismerni saját igényeinket, mellyel mi magunk alakíthatjuk ki egyéni táplálkozási módszereinket, ha figyelembe vesszük, hogy kedvenc ételeink milyen hatással vannak ránk és megismerjük saját, születésünk által meghatározott „alapbeállítottságunkat” a kronobiológiai elemzés segítségével.

Segíthetek valamiben?

Keress bizalommal. Készséggel állok rendelkezésedre!