Lelki egyensúly

Sokan vannak, akik nehezen tudják egyedül feldolgozni a traumákat, gyászt, szakítást, vagy akik magányosnak, elhanyagoltnak érzik magukat. Számukra sorsdöntő az egyensúly megtalálása, a biztonságérzet visszaállítása.
Lelki egyensúly

lelki egyensúly nagyon fontos feltétele az egészség megőrzésének, mely nem csupán azt jelenti, hogy a tetteink, a szavaink és az érzéseink egy irányba mutatnak, hanem azt is, hogy a minket ért hatásokra képesek vagyunk úgy reagálni, hogy ne okozzanak nekünk fölösleges stresszt, kimerültséget és fáradtságot.

Ez az egyensúly a harmónia, mely megteremtéséhez belső munkára van szükség, amely az önismeretünket is segíti, hozzájárulva a testi-lelki egészségünkhöz. 

A lelki egyensúly eléréséhez fontos tudni azt, hogy minden, ami velünk történik, az nem a véletlen műve. Lelkünkben együtt él a gyermek és a felnőtt, a múlt és a jelen – beleértve jelen életünk előtti időket is. A lelkünk kísér végig minket életünk útján, melynek során harcol, ha bántják; sír, ha fájdalmat okozunk neki; szeretünk vagy gyűlölünk vele. Minden pillanatban jelen van, még akkor is, amikor végső elkeseredés kerít hatalmába, és remegő kisgyermekként várjuk, hogy megöleljenek!

Lelkünk emlékezik: sajnos a rosszra sokkal tovább, mint a jó dolgokra! Ha fájdalma túl sokáig tart, testünk is megbetegedhet. Kudarckerülésre, önbizalom hiányra, elfojtott agresszióra, hipochondriára és egyéb lelki diszharmóniára még nem találtak ki tablettát (csupán a tünetek kezelésére), hiszen egyetlen „gyógyszer” létezik: a lelki egyensúly helyreállítása, tréningje!

Fontos, hogy az lelki egyensúlyunk elérése érdekében bensőséges kapcsolatba kerüljünk önmagunkkal, a jelen problémáinak tükrében idézzünk fel múltbeli eseményeket. Az akkor megélt „rossz” élményeket fordítsuk át építő jellegűvé, vagyis törekedjünk pozitív érzelmi válaszok kialakítására. Elsősorban ez az alapja annak, hogy harmóniába hozzuk a Testet és a Lelket, saját akaratunkat és a lehetőségeinket.

Sokan szenvednek elhagyatottságban, nehezen tudják egyedül feldolgozni a szakítást, magányosnak, elhanyagoltnak érzik magukat. Számukra sorsdöntő az egyensúly megtalálása, a biztonságérzet visszaállítása.

Keress bizalommal, ha lelki egyensúlyod megtalálása, illetve megőrzése a célod. Azáltal, hogy kívülről látunk rá a problémára, kitisztul a kép, megtaláljuk a megoldást.

Segíthetek valamiben?

Keress bizalommal. Készséggel állok rendelkezésedre!